Je bent hier:

Groot aanbod gedistilleerd

Unieke drankverkoop

Meer dan 500 whisky’s

Twents Kuiernat is een traditionele drank met een vleugje vanille

Twents Kuiernat is een traditionele Twentse drank. Dat lag er met zo’n naam natuurlijk dik bovenop. Vooral in de omgeving Twente en delen van Overijssel, Gelderland en de Achterhoek is deze drank bekend. Dit is een gedistilleerde drank met op de achtergrond een smaak van vanille.

Deze drank is heerlijk om rustig als borrel te drinken, naast een biertje of als shot. Maar ook om een speciale gelegenheid te vieren is het lang niet gek om een Twents Kuiernat open te trekken. Knol Drankenservice maakt het mogelijk om deze drank te proberen, ongeacht waar in het land je ook woont. Probeer deze lokale trots uit in Zeeland, Limburg of Groningen.

Twents Kuiernat in de volksmond ook wel een kruidenbitter genoemd

Twents Kuiernat is zoals gezegd een gedistilleerde drank met een vleugje vanille erin. In de volksmond noemt men deze dranken ook gewoon een kruidenbitter. De kleur van het drankje is lichtbruin. Vanille herken je niet alleen terug in de smaak van de drank, ook uit de aroma’s die uit de fles opstijgen maak je direct op dat er vanille-extracten aanwezig zijn in een Twents Kuiernat. Met een alcoholpercentage van 30% is deze lokale ster erg zacht van smaak. Het enige dat brandt is het vurige verlangen naar het volgende glas.

 

Probeer eens een Twentse sorbet met Twents Kuiernat

Ben je nog naarstig op zoek naar een uniek cadeau voor een speciale gelegenheid of een relatiegeschenk? Geef dan eens een Twents Kuiernat cadeau aan een ander. Of wil je eens een speciaal nagerecht op tafel zetten? Probeer dan eens een Twentse sorbet te maken. Pak hiervoor simpelweg een bolletje vanille-ijs, aardbeienijs en wat verse vruchten. Met een klein scheutje Twents Kuiernat erover beleef je een volledig nieuwe smaaksensatie. Dit kan natuurlijk ook met verschillende bolletjes ijs. Deze vanille kruidenbitter smaakt vrijwel overal goed bij. Koop het in onze slijterij in Almelo of in onze webshop!

 

Ook interessant:

Gold Dry wodka | Jack Daniels Gentleman Jack | Oude jenever