Je bent hier:

Groot aanbod gedistilleerd

Unieke drankverkoop

Meer dan 500 whisky’s

Bokma oude jenever voor een stevige neut

Schat, staat de Bokma oude jenever koud? Met deze stercommercial werd dit product al in de jaren 70 van de vorige eeuw bij het grote publiek bekend. Deze oude jenever is afkomstig uit de Friese familie distilleerderij, Bokma. Naast een distilleerderij beheerde de eigenaar ook een eigen bakkerij. De eerste drankflessen werden hier al in 1894 geproduceerd. Een poosje geleden dus. Bokma staat in Nederland dan ook al lange tijd bekend als de leverancier van jenever. Of het nu gaat om een jonge of een oude jenever, een fles van Bokma doet het altijd goed.

Proef al die kruiden in een klein borrelglaasje

Bokma oude jenever drink je het beste uit een klein borrelglaasje. Deze oude jenever bevat 38% alcohol, waardoor een klein borrelglaasje meer dan voldoende is. Langzaam nip je het drankje slok voor slok naar binnen. Proef de zachte, maar toch kruidige smaak dankzij een aromatisch kruidenaftreksel. Kruiden die je tegenkomt in Bokma oude jenever zijn zoethout, jeneverbes, steranijs, kruidnagel, dille en angelica. Aan al deze kruiden wordt moutwijn toegevoegd, waardoor de oude jenever aan haar karakteristieke smaak komt. De rest van het recept? Dat ligt achter slot en grendel bij Bokma.

 

Maak mixdrankjes met Bokma oude jenever

Van origine drink je Bokma oude jenever uit een klein borrelglaasje zonder daar iets aan toe te voegen. Zo geniet je optimaal van de eigen, karakteristieke smaak. Toch is deze oude jenever ook uitstekend voor diverse cocktails. Er zijn veel mixdrankjes denkbaar waarbij oude jenever goed van pas komt. Denk aan varianten met een beetje peper, zout en komkommer. Of ga voor een klassieke variant met tonic en een schijfje citroen. Struin het internet af en probeer al die verschillende recepturen. Maar eerst is het belangrijk om die fles oude jenever in huis te halen. Dat regel je hier bij Knol Drankenservice.

 

Ook interessant:

Jack Daniels Gentleman Jack | Gold dry vodka | Twents Kuiernat