Je bent hier:

Groot aanbod gedistilleerd

Unieke drankverkoop

Meer dan 500 whisky’s

Dalmore Whiskey uit de Averon rivier in Schotland

Dalmore Whiskey is afkomstig uit de gelijknamige distilleerderij in Schotland. Deze distilleerderij is al bijna 200 jaar oud en bevindt zich in het dorpje Alness. Alle whiskeys die deze distilleerderij verlaten, zijn gemaakt van hetzelfde bronwater uit de Averon rivier. Het water uit deze rivier stroomt door het dorp vanuit Loch Morie, diep in de Schotse Hooglanden.

Dat Dalmore Whiskey daardoor een unieke smaak krijgt, is een gegeven. De distilleerderij beschikt over een capaciteit van 4,2 miljoen liter. Hierdoor is het mogelijk om flink wat flessen whiskey te laten rijpen en bottelen. Jij als eindgebruiker geniet daar straks optimaal van.

Verschillende flessen Dalmore Whiskey

In het assortiment van Knol Drankenservice vind je verschillende flessen Dalmore Whiskey terug in diverse prijssegmenten. Allereerst vind je de jongste variant, die alsnog twaalf jaar op het vat heeft gelegen. Deze Dalmore Whiskey bevat aroma’s van koffie, geroosterde noten, sinaasappel, vanille en chocolade. Zeg daar maar eens nee tegen. Hierin proef je uiteindelijk ook anijs en kruidnagel terug. Een echte smaaksensatie. In de duurste variant merk je tonen van koffie, zandkoekjes en chocolade. In de smaak keren sinaasappelschil, toffee en sherry terug. Zo is iedere fles uniek met een eigen smaakpalet.

 

Alle Dalmore Whiskey single malt

Één ding hebben alle flessen Dalmore Whiskey met elkaar gemeen: het zijn allen single malt whiskeys. Dit houdt simpelweg in dat iedere druppel uit elke fles uit dezelfde distilleerderij komt. Men experimenteert niet met andere whiskeys uit andere distilleerderijen. Daarvoor is men te trots op hun product. En terecht, want een Dalmore Whiskey is een whiskey die in zijn waarde gelaten moet worden. Staat er binnenkort een borrel of een speciale gelegenheid op de planning? Probeer dan eens een van de verschillende maken die deze distilleerderij aanbiedt. Knol Drankenservice helpt je graag op weg met een breed whiskeyassortiment.

 

Ook interessant:

Jack Daniels Gentleman Jack | Bacardi Superior | Jura Malt whiskey