Je bent hier:

Groot aanbod gedistilleerd

Unieke drankverkoop

Meer dan 500 whisky’s

Jura Malt Whiskey, afkomstig van het Schotse schiereiland

Jura Malt Whiskey is een Schotse whiskey. Deze whiskey komt niet van het Schotse Hoogland, maar van de westkust, uit een schiereiland genaamd Jura. Kenmerkend aan het eiland is dat er slechts één weg is, één pub en één distilleerderij waar Jura Malt Whiskey wordt gemaakt. Op het gehele eiland wonen nog geen 200 mensen, waardoor het echt een afgezonderd stukje van de wereld is. Ze hebben dus alle tijd en ruimte om zich te focussen op het creëren van de perfecte whiskey.

Iedere fles Jura Malt Whiskey heeft een uniek smaakpalet

Uit de distilleerderij op Jura komen verschillende soorten whiskey. Al die varianten met hun eigen smaakpaletten vind je terug in het assortiment van Knol Drankenservice uit Almelo. Ook de rijpingstermijnen variëren flink: van tien tot wel achttien jaar. Jura Malt Whiskey van tien jaar oud bevat aroma’s van fruit, kruiden en pure chocolade. In de smaak keren tonen van gember, nectarines en koffie terug. Deze is heel anders dan die van achttien jaar. Die ruikt naar vanille, karamel en tropisch fruit. In de smaak keren tonen van bosbessen, sinaasappel, chocolade, gember en honing terug. Stuk voor stuk unieke whiskeys dus. Als de smaak van vanille en tropisch fruit, zoals kokos en banaan, je bevalt, raden wij je ook de Eastmoor whisky aan.

Een ode aan de Corryvreckan draaikolk

Ondanks de diverse smaken die je terugvindt in iedere Jura Malt Whiskey, hebben ze allemaal een gemene deler. Zo zit iedere whiskey in een fles met dezelfde kenmerkende vorm. De vorm van de fles is een ode aan The Corryvreckan, een stuk zeewater tussen Jura en Scarba. Hier vind je een van de grootste draaikolken ter wereld. Die vormen keren terug in de vorm van de fles van Jura Malt Whiskey. Als je een andere whiskeysoort zoekt met een aantrekkelijke fles, is Dalmore Whiskey ook wat voor jou.

Haal deze unieke fles in huis

Wil jij Jura Malt Whiskey zelf proeven? Bestel hem nu in onze webshop of wandel onze slijterij in Almelo eens binnen. De whiskey is zowel een heerlijke borrel voor jezelf als een mooi cadeau voor een whiskeyliefhebber. Bestel deze whiskey en andere hoogwaardige dranken, zoals een VSOP cognac, bij Knol Drankenservice. Voor vragen kun je ons contactformulier invullen.